Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Seriebibeln kristen hemsida för barn och andra som har barnasinnet kvar.
Start
Kristen film - svenska kristna barnfilmer
Film, video
Kristna spel
Spel
Serier
Serier
Pyssel
Pyssel
Recept & bakning
Recept
Färglägg och måla
Målarbilder
Kristen barn-TV
Barn-TV
Kristen julkalender för barn med Haren Stampe
Julkalender
Ung, vuxen med Jesus. Kristen hemsida med film, serier, länkar, bibeln online, sudoku,
Länkar & tips

Jesus sa: Låt barnen komma till mig och hindra dem inte. De hör hemma i himmelriket. Matteus 19:14

JESUS

JESUS föddes i Betlehem den allra första julen. Han flydde med Josef och Maria till Egypten för att Farao fick höra att en ny kung var född. När Farao var död vände familjen tillbaka till Nasaret. Jesus växte upp som alla barn gjorde och Josef lärde upp honom till snickare när han blev äldre.

Jesus välsignar barnNär Jesus blev vuxen började också den tid som visade att han var Guds son. Han botade människor, hjälpte människor, gjorde under ex. när det var slut mat välsignade han det så att det blev mer. En annan gång hindrade han en storm att fortsätta. Han brydde sig om dem som hade det svårt och var ensamma.

Det som är allra mest speciellt med Jesus är att han dog men han blev inte kvar i graven utan kom tillbaka till livet efter tre dagar. Han dog för att ta på sig alla våra fel och brister och uppstod igen från döden för att visa att han besegrade den. Vi kan få förlåtelse för det vi gjort och tänkt som är fel för Jesus gjorde det möjligt. Jesus är vår osynlige vän och han är med oss alla dagar. Det enda som behövs för att det ska vara så är att vi ber honom om att komma och vara med oss och ber honom om förlåtelse för det som blivit fel.

De som tror på Jesus kallas kristen just för att Jesus ibland också kallas Kristus. Mer om Jesus kan du läsa i nya testamentet i bibeln. Läser du i din seriebibel blir det förståss som serier.

 

Jesu släktingarJosef - Marias manMaria födde barnet JesusMaria och Josef

Maria var Jesus egen mamma. En ängel visade sig för henne och berättade att hon skulle få ett barn, Jesus - Guds egen sonJosef som var snickare fick hjälpa henne att ta hand om Jesus. Maria och Josef gifte sig och Maria fick fler barnJesu bröder hette Jakob, Josef, Simon och Judas. 

Ängeln Gabriel sa till Maria: "Du ska få en son, som du ska ge namnet Jesus." Lukas 1:31

 

Elisabet och SakariasSakarias - Johannes döparens pappa.Elisabet Johannes döparens mamma 

Elisabet var Marias kusin och var mycket äldre än Maria. Hon var gift med prästen Sakarias. De hade inga barn. När Sakarias var inne i templet fick han möta en ängel som sa att de skulle få ett barn. Detta var omöjligt eftersom de var så gamla så Sakarias trodde först inte på det. Men det blev precis som ängeln sa och så föddes deras som Johannes som också kallades Johannes döparen.

Johannes sa: "Någon kommer som är mycket större än jag." Johannes 1:15

Johannes döparen

Johannes var alltså Jesu tremenning och var lika gammal som Jesus bara några månader skillde dem åt. Johannes fick tala om för alla att Jesus skulle komma. Alla som ville vända sej till Gud döpte Johannes. Men det var inte alla som gillade det Johannes sa utan han togs tillfånga och sattes i Herodes fängelse där Herodes dödade Johannes.

 

Lärdjungar till Jesus

Jesu lärdjungar och Jesus bild från Seriebibeln.

Till 12 olika män sa Jesus "Följ mig !". De lämnade vad de hade och var tillsammmans med Jesus och blev hans lärdjungar eller idag skulle vi kallat dem praktikanter. De fick lära känna Jesus och var med om många märkliga saker till exempel människor och barn som blev friska och befriade.  Efter sin uppståndelse sände Jesus dem ut i hela världen med orden: "Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och kalla människor bland alla folk till lärdjungar" Matteus 28:18 Dessa tolv fick sina liv totalt förändrade när de lärde känna Jesus. De fick vara  i Jesu närhet och se när han hjälpte människor på ett övernaturligt sätt. De fick själv också vara med och hjälpa Jesus att möta människornas behov. De fick ett rysligt spännade liv !

Läs mer om dem i din bibel i nya testamentet. Om du läser i seriebibeln blir det förståss form av serier.
 

 
 
Profeten Elia kristna tecknade serier      Jona och valfisken. Kristna tecknade serier.       Jesus och den samaritiska kvinnan vid brunnen. Kristna tecknade serier.        Profeten Elisa Kristna tecknade serier      Jesus, Jesu familj, Jesus lärdjungar. 
    Elia              Jona      Den samariska kvinnan   
Elisa             Jesus